Министерството на туризма ще получи допълнително 2.435 млн. лв. в бюджета

...
Министерството на туризма ще получи допълнително 2.435 млн. лв. в бюджета
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще рекламира ски курортите ни с 2.435 млн. лв.

Министерството на туризма ще получи в допълнение 2.435 млн. лева в бюджета си за тази година, с цел да организира " масирана рекламна акция " за разпространение на зимните курорти в България. Това реши държавното управление на днешното си съвещание. 

Рекламата ще бъде ориентирана към българските туристите, както и към прилежащите на България страни. Заради COVID-пандемията зимните ни курорти не може да разчитат този сезон на обичайни туристи като англичани, германци, израелци, руснаци. Авиокомпаниите сега не осъществявате постоянни полети, спрени са и всички чартърни стратегии от Германия, Англия и Израел. Затова очакванията са ориентирани основно към посетители от прилежащите Търция, Гърция, Сърбия, Северна Македония и Румъния, които пътуват до страната ни със личен превоз.

" Тази рекламна акция се явява една от доста стъпки, които Министерството на туризма подхваща за избавяне на зимния туристически сезон и стабилизиране на българския туристически бизнес - един от най-силно засегнатите браншове от пандемията COVID-19 ", се показва в държавното прессъобщение.

Министерският съвет е приел също по този начин разпореждане, с което се осигурява финансов запас Министерството на туризма да наеме външни оценители за администриране на поръчките на туроператорите за приемане на дотация от 35 евро за всеки дошъл със аероплан задграничен екскурзиант у нас, излиза наяве от правителственото известие.

Точна сума за този разход не се показва, само се отбелязва, че има извънредно огромен брой поръчки. Парите за работата на външните оценители щели да бъдат обезпечени от осъществени икономии по бюджета на Министерството на туризма за 2020 година

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР