Министерството на туризма /МТ/ у нас направи още една стъпка,

...
Министерството на туризма /МТ/ у нас направи още една стъпка,
Коментари Харесай

Работодатели и ученици се срещат на състезания в сферата на туризма в цялата страна

Министерството на туризма /МТ/ у нас направи още една стъпка , с която да подкрепи развиването на младите фрагменти в бранша. В тази връзка продължава дейната работа за съдействие сред ведомството и професионалните гимназии по туризъм , като по този метод се насърчат контактите сред работодателите и учениците .

На срещата сред МТ и представители на Асоциацията на учебните заведения по ресторантьорство и хотелиерство в България /АУРХБ/ бе контрактувано финансово реализирането на 28 надпревари във всички регионални градове.

Предвижда се с изключение на бизнеса на срещите да бъдат поканени и известни лица , които да се трансфорат в самобитни посланици и да вдъхновят младите бъдещи експерти , от които секторът се нуждае, с цел да останат да работят в България след довеждане докрай на своето обучение. В журито на надпреварите ще се включат и представители на браншовите организации , като по този метод ще се усъвършенства връзката сред междинното обучение и бранша. Министерството на туризма ще се включи интензивно в популяризирането на тази акция .

“Стимулирайки провеждането на сходни начинания, ние не просто поддържаме младежите, само че разпространяваме и издигаме престижа на специалността и на дестинация България ”, съобщи министър Илин Димитров.

На срещата бяха разисквани Списъкът на специалностите за професионално обучение и образование и готвените промени в него във връзка със Закона за професионалното обучение и Плана за възобновяване и резистентност. С тях ще се промени цялата документи на профилираните учебни заведения, държавният стандарт, Националният изпитен стандарт, образователните стратегии и проекти .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР