Министерството на туризма и Община Царево призовават туристите и туроператорите

...
Министерството на туризма и Община Царево призовават туристите и туроператорите
Коментари Харесай

Министерството на туризма и Община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами

Министерството на туризма и Община Царево приканват туристите и туроператорите да не се изтеглят сами. Евакуация ще бъде направена единствено там, където все още се постанова такава, проведена от Кризисния щаб в града, оповестяват от отрасловото ведомство.

Министърът на туризма Зарица Динкова организира незабавен диалог с кмета на Царево Георги Лапчев, който увери министъра, че все още няма бедстващи туристи, настанени в откъснатите хотели. Те са евакуирани в горните етажи на хотелите, където имат ток, вода и храна.

Заради изобилните превалявания е оповестено бедствено състояние в Община Царево, а придвижването към квартал " Василико " е прекратено поради опустошен мост. 

Ситуацията е станала извънредно тежка, тъй като повече от 10 часа вали пороен дъжд. Прелели са дерета, реките са излезли от коритата, отнесени са и мостове в засегнатия регион. Водата в къмпинг Арапя е достигнала 2 метра. Министерство на вътрешните работи организира избавителни интервенции за хората в заплаха, има отнесени коли в морето. Под вода е и село Кости, което се намира навътре в Странджа поради преливащата река Велека.

Всички ангажирани институции " Жандармерия " и Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са на място за оказване на помощ и преодоляване на спешната обстановка.
Кризисният щаб в Царево прикани всички поданици и посетители в региона да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите елементи на постройките. Това се показва във фейсбук страницата на Общината.

Щабът реши да спре придвижването на коли от полицейския пункт Караагач в посока Община Царево, по пътя село Синеморец - Ахтопол.
Също с решение на щаба е спряно придвижването на коли в Царево и в обитаемоте места в региона, като изключенията важат единствено за профилирани коли.

Започнала е евакуация на къмпинг " Арапя " и къмпинг " Нестинарка ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР