Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация изключи

...
Министерството на труда и социалната защита на Руската федерация изключи
Коментари Харесай

Русия позволи на жените да работят като самолетни механици

Министерството на труда и обществената отбрана на Руската федерация изключи авиационните механици и инженери, участващи в поддръжката на самолети и хеликоптери от листата на специалностите, неразрешени за дами. Това заяви пред ръководителят на комисията по обществена политика към Съвета на федерацията Ина Святенко. 

" Заповедта на министерството обезсилва алинея " б " от параграф 57 от листата на браншовете, работните места и длъжности с нездравословни и рискови условия на труд, при които заетостта на дамите е лимитирана. Документът влиза в действие на 1 март 2022 година ", изясни сенаторът. 

Тази подклауза включва работа на авиационен монтьор (техник) по корпуса и моторите, по инструментите и електрическото съоръжение, по радиооборудването, по парашутните и аварийно-спасителните уреди, по горивата и смазочните материали, механик по крилата, както и инженер, зает непосредствено с поддръжката на самолети и хеликоптери.

През лятото на 2019 година Министерството на труда утвърди лист с промишлености, работни места и длъжности с нездравословни и рискови условия, където трудът на дамите е стеснен. В началото на 2021 година влезе в действие обновен лист с рискови специалности, налични за дамите, като ватман на камион и ватман на електрически трен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР