Министерството на труда и социалната политика откри Коледен базар на

...
Министерството на труда и социалната политика откри Коледен базар на
Коментари Харесай

Четирима министри застанаха до родители и организации в името на добрата кауза

Министерството на труда и обществената политика откри Коледен базар на идеите. В него се включват 12 неправителствени организации, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Сред идеите на организациите са помощ за майки на деца с увреждания, които да могат да работят и да устоят своите деца, възстановяване на качеството на живот на хора с интелектуални усложнения и техните фамилии, подкрепяне на хората с разнообразни благоприятни условия да придобият нови умения и да намерят работа благодарение на безвъзмездни образования и други

По време на откриването министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова сподели, че целият Министерски съвет ще бъде част от коледния базар, тъй като хората с увреждания са във фокуса на политиката на държавното управление. Тя благодари на всички участници в базара, тъй като по този метод споделят тяхната добра сила и фантазии.

“В резултат на вашите действия, вие променяте живота на децата, давате им късмет да мечтаят, променяте живота на доста родители, които от време на време се усещат на кръстопът, тъй като провокациите да бъдеш родител са доста ”, означи Шалапатова.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел показа няколко послания. На първо място тя стартира с голяма признателност към организацията на самодейността и това, че демонстрират какъв брой е значимо е да се прави положително.


“Искам да привлека вниманието към всичко, което виждаме и имам вяра, че всички усещаме, че то е красиво и носи позитивна сила. Тази хубост може да пристигна единствено от душата и сърцето. Искам да не губим от взор, че тези родители и деца ни разрешават да се докоснем до тяхното сърце и душа ”, сподели тя и добави, че съгласно нея ние би трябвало да носим този дух, хубост и положителното всеки ден в годината.


Министърът на културата Кръстю Кръстев сподели, че съгласно него можем да се обединим към най-святото, а точно да вършим положително. “Да си пожелаем с изключение на живот, здраве и шанс и всички дружно да творим положително ”, сподели той.

Министърът на образованието проф. Галин Цоков уточни, че точно добротворчестото ще ни промени и ще ни направи още по-приобщаващо и още по-демократично общество. " Да създадем по този начин, че животът на нашите деца да е друг, от позиция на това всички да получат качествено обучение, само че и да бъдат щастливи ”, сподели той.

Пред БГНЕС шефът на фондация „ Светът на Мария “ Миряна Сирийски изясни, че фондацията е основана през 2012 година с идеята да поддържа качеството на живот на хората с интелектуални усложнения в цялата страна.

" Това, което ние вършим от този момент е, че предоставяме една услуга - дневна грижа за пълнолетни хора с интелектуални усложнения със специфичен фокус развитите на техните трудови умения. Вече има 16 индивида, които работят действителна трудова работа, а 60 индивида посещават нашия дневен център и се включват в най-различни действия, в които съумяват да развиват уменията си “, сподели тя и посочи, че с изключение на обществени умения, развиват и такива за характерна професионална активност.

Пред БГНЕС Виктория Стоева, трудов ментор във фондацията, сподели, че първичната стъпка са креативните ателиета.

" Когато забележим, че човек е подготвен, спокоен, сигурен в своите умения, започваме да го включваме в трудови практики и последователно започваме да му търсим работа и осъществяване в обществото ”, уточни тя. Стоева означи, че те дават поддръжка на работното място на всички хора, които работят.

В базара вземат участие още фондация П.У.Л.С.; идеята „ Оле Мале “ на фондация „ Майко Мила “; фондация „ Движение на българските майки “; идеята „ Джамба “ на фондация “Сошъл Фючър “; фондация „ За нашите деца “; идеята „ Да спасим конна база „ Ахил “, зад която са се обединили фондация „ Можем дружно “ и план „ Различните “ деца на България; Бисквитената академия на Студио АРТ; Шоколадова къща „ Станимира “ – идеята на обществено дружество Айс Оупън; Ателие „ Прегърни ме “, арт ателие „ Творилница “; трудово-производителна кооперация „ Дибико “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР