Министерството на транспорта и съобщенията работи усилено съвместно с Българската

...
Министерството на транспорта и съобщенията работи усилено съвместно с Българската
Коментари Харесай

Работна група обсъжда изграждането на мрежа от буферни паркинги в страната

Министерството на превоза и известията работи интензивно взаимно с Българската организация за сигурност по пътищата за създаване на мрежа от буферни паркинги навътре в страната.

Създадена е неофициална работна група, чиято първа среща ще бъде на 13 септември. Това съобщи в Русе зам.-министърът на превоза Димитър Недялков, който взе участие в полемика сред румънски и български управляващи за по-добра транспортна съгласуваност сред двете страни.

Димитър Недялков посочи, че концепцията е паркингите да имат система за връзка с граничните пунктове и добави:

" Работи се за основаването на такава мрежа от паркинги, би трябвало да се прецизира единствено собствеността, ръководството. Иначе има европейски наставления в посока това на какви условия би трябвало да дават отговор, с цел да получат съответните документи, има равнища на тези паркинги. Има съществени разработки в тази посока, въпрос е на организация и на предпочитание от наша страна да го свършим и се надявам в най-скоро време да можем да излезем с някакво предложение. В този развой би трябвало да бъдат включени и транспортните компании, това не е решение еднолично на страната. При изискване, че има огромно търсене в избрани точки, такава ще бъде логиката за избиране на местата за създаване на такива паркинги "

Димитър Недялков сподели още, че поради натовареността на " Дунав мост " при Русе се разискват и разновидности за усилване на работата на другите пунктове по българо-румънската граница и това ще бъде направено в най-кратки периоди. Създадена е работна група, която е набелязала ограничения за редуциране на времето за изчакване на камионите. Например – таксата за прекосяване през граничния пункт да се заплаща авансово по интернет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР