Министерството на правосъдието в Скопие в предстоящия период ще внесе

...
Министерството на правосъдието в Скопие в предстоящия период ще внесе
Коментари Харесай

Скопие отново ще поиска екстрадиция на премиера беглец Никола Груевски

Министерството на правораздаването в Скопие в идния интервал ще внесе ново искане за екстрадиция на някогашния македонски министър председател Никола Груевски, оповестява вестник " Нова Македония ".

За Никола Груевски до момента е изпратено едно искане за екстрадиция от ноември 2018 година и едно допълнение към настояването за екстрадиция от юни 2019 година.

Унгария отхвърли настояването за екстрадиция на 5 август 2019 година с обяснението, че на някогашния министър председател Груевски е обещано леговище и според техния закон лицето не може да бъде предадено на страната, от която е избягало, отбелязва изданието.

Груевски получи леговище в Унгария през ноември 2018 година поради изказвания, че е преследван от държавното управление на тогавашния македонски министър председател Зоран Заев. Неговите изказвания се отхвърлят от управляващите в Скопие, които желаят Груевски да излежи няколко присъди, възлизащи на 12 години затвор.

Никола Груевски бе министър председател и водач на ВМРО-ДПМНЕ от 2006 до януари 2016 година, когато подава оставка. През май 2016 година той е наказан на две години затвор по обвиняване в корупция, само че вместо да се съобщи и да излежи присъдата си, той избяга от страната и потърси леговище в Унгария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР