Министерството на правосъдието се ангажира повече от когато и да

...
Министерството на правосъдието се ангажира повече от когато и да
Коментари Харесай

САЩ погнаха руските олигарси и на своя територия

" Министерството на правораздаването се ангажира повече от когато и да било да пресече противозаконните потоци, които подхранват войната на Путин, и да държи за виновни тези, които не престават да разрешават това ", сподели американският министър на правораздаването Мерик Гарланд. Той заяви и, че няколко ограничения са взети от неговото ведомство, с цел да се стартира правосъдно гонене и да се конфискуват активи на олигарси, възприемани за основни за Кремъл и за съветската войска.

От Ню Йорк до Флорида, като се мине през Джорджия и Вашингтон, правосъдни преследвания са почнали против няколко олигарси, измежду които Андрей Костин. Шефът на съветската банка ВТБ, която е втората най-голяма в Русия, е упрекнат апропо в пране на пари и в заобикаляне на глобите за поддръжка на две суперяхти, оценени общо на 135 милиона $.

Друг случай визира украинския олигарх Сергий Курченко, упрекван в хипотетично потребление на подставени компании за продажбата на метали на Съединени американски щати. Курченко е сподвижник на някогашния украински президент Виктор Янукович, който е обект на американски наказания от 2015 година Смята се, че Курченко живее в Москва.

Предприети са и дейности за конфискуване на два парцела във Флорида, за които се допуска, че са свързани с създатели на глобена съветска строителна компания. Обвинен е и жител на Швейцария, че е обслужвал суперяхтата на съветския олигарх Виктор Векселберг.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание, че ще разгласи и наказания против Русия поради гибелта в пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР