Министерството на правосъдието преведе наръчник за зачитане правата на човека,

...
Министерството на правосъдието преведе наръчник за зачитане правата на човека,
Коментари Харесай

Европа зове: Кризата не е оправдание за погазване на човешките права

Министерството на правораздаването преведе справочник за ценене правата на индивида, демокрацията и върховенството на закона по време на рецесията COVID-19, публикуван от генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич. Това оповестяват от правосъдното ведомство.

Документът беше публикуван до държавните управления на всички 47 страни-членки на Съвета на Европа. Той е предопределен да подкрепи страните-членки на най-старата междуправителствена организация в Европа, като им даде инструментариум за справяне с актуалната невиждана и всеобща санитарна рецесия, тъй че да се подсигурява, че подхванатите ограничаващи ограничения по време на актуалната рецесия ще бъдат пропорционални на опасността от разпространяването на вируса и са лимитирани във времето.

Документът обгръща четири основни области: дерогация от Европейската спогодба за правата на индивида в изключителни обстановки, съблюдаване на правилата на правовата страна и демократичните правила в изключителни обстановки, в това число ограничавания за обсега и продължителността на незабавните мерки; Основни стандарти за правата на индивида, в това число независимост на изложение, дискретност и отбрана на данните, отбрана на уязвимите групи от дискриминация и право на образование; Защита от престъпност и отбрана на жертвите на закононарушения, по-специално във връзка с насилието, учредено на пол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР