Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Google заради

...
Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Google заради
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу Google

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе дело против Гугъл поради хипотетичния си монопол на пазара на цифрова реклама. Агенцията упреква компанията в корист с „ монополна власт “ в ущърб на уеб страници и рекламодатели, които употребяват други рекламни принадлежности.

Твърденията са, че другите придобивания на Гугъл са му разрешили да „ обезврежда или отстрани “ съперниците и е „ принуждавал “ други компании да употребяват неговите принадлежности. Според юристите на държавното управление, когато добавите хипотетичните антиконкурентни дейности, „ тези взаимосвързани дейности са имали кумулативен и синергичен резултат, който е навредил на конкуренцията и конкурентния развой “. Министерството на правораздаването споделя, че Гугъл „ прибира приблизително повече от 30% от рекламните долари, които минават през неговите артикули за цифрова рекламна технология “.
-->
Това е второто федерално антитръстово дело, заведено против " Гугъл ", в което се насочат обвинявания в нарушение на антимонополните закони при метода, по който компанията придобива или резервира преобладаваща позиция. Делото, стартирано от министерството на правораздаването против онлайн колоса през 2020 година, е съсредоточено върху монополната му позиция при интернет търсачките и по график би трябвало да влезе в правосъдна зала през септември.

Към делото са се включили осем американски щата, в това число Калифорния, където е централата на " Гугъл ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР