Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е повдигнало обвинения

...
Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че е повдигнало обвинения
Коментари Харесай

САЩ обвиниха четирима беларуски граждани във въздушно пиратство

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че е повдигнало обвинявания във въздушно пиратство против четирима беларуски публични представители за отклоняването на полета на " Райънер " през май, с цел да бъде задържан намиращ се на борда беларуски публицист отстъпник, съобщи Ройтерс.

Обвинителният акт се състои от единствено една точка - скрит план за осъществяване на въздушно пиратство, а обвинените все още остават на независимост, съобщи американското правосъдно ведомство.

Заплахата за бомба, поради която Беларус отклони полет на " Райънер " предходната година, е била „ съзнателно подправена “. Това е заключението на отчет на организацията за гражданска авиация на Организация на обединените нации. Изявеният критик на беларуския режим и публицист отстъпник Роман Протасевич пътуваше на борда на самолета дружно с приятелката си София Сапега,​ която е съветска гражданка. И двамата бяха арестувани при кацането на самолета в Минск. Той беше съпроводен във въздуха от боен аероплан на Беларус. Това беше постоянен пътнически полет на самолетна компания Ryanair от Атина, Гърция до Вилнюс, Литва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР