Министерството на правосъдието на САЩ официално повдигна обвинения на четирима

...
Министерството на правосъдието на САЩ официално повдигна обвинения на четирима
Коментари Харесай

САЩ официално обвини четирима китайски военни

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично повдигна обвинявания на четирима китайски военни за огромна кражба на персонални данни на американци, написа BBC.
През 2017г. от една от най-големите компании за оценки на кредитното положение на жители в света Екуифакс изтекоха адреси, номера на обществените осигуровки, имотно положение, заеми и други данни на 150 милиона американци.
Вашингтон публично разгласи, че кражбата на данни е била дело на Китай и разгласява имената и фотосите на четирима военни от азиатската страна.
На конференция от Министерството на правораздаването признаха, че надали в миналото ще имат опцията да арестуват китайците, които са предпазени от родината им.
На китайските военни бяха повдигнати 9 обвинявания, измежду които и кражба на търговски секрети.
Хакерите пробвали да скрият, че работят за Китай, като по време на офанзивата препратили електронните следи, които оставят, през най-малко 34 сървъра в 20 разнообразни страни.
Засега няма данни изтеклата информация да е била употребена за кражбата на банкови сметки или кредитни карти на консуматори, споделят от ФБР.
След като пробивът се разкри, Екуифакс бяха подложени на критика за слабата отбрана на данните и заплатиха санкция от 700 милиона санкция на Федералната комисия по търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР