Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че въвежда нови правила

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви, че въвежда нови правила
Коментари Харесай

В САЩ усложняват начина, по който ФБР получава разрешения за подслушване

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че вкарва нови правила във ФБР за издаването на позволения за подслушване, с цел да бъдат сведени до най-малко грешките, позволени по време на следствието против предизборния щаб на Доналд Тръмп през 2016 година, предадоха международните организации.

Министърът на правораздаването Уилям Бар е издал две паметни бележки, в които се обрисуват измененията в протокола. Те включват основаването на нова вътрешна работа за одит и лист от спомагателни стъпки, които ФБР би трябвало да измине, преди да изиска позволение за подслушване от съда за специфични разследващи средства (Foreign Intelligence Surveillance Court), предава Българска телеграфна агенция.

Съгласно новата процедура, в случай че ФБР желае да следи връзките на разположение на изборна служба или претендент за нея, би трябвало преди този момент да ги уведоми, че са цел на задгранична мощ. Освен това поръчката за подслушване би трябвало да бъде утвърдена от службата на основния прокурор на Съединени американски щати.

Промяната ще понижи частично напрежението в бюрото, което беше подложено на критика за неточности в началната фаза на следствието дали предизборният щаб на Тръмп е контактувал с представители на Русия.

През декември м.г. контрольор от правосъдното ведомство огласи отчет, в който се изброяват 17 неточности в поръчките на ФБР за следене на Картър Пейдж, някогашен консултант в щаба на Тръмп. Грешките бяха толкоз огромни, че провокираха извънредно остра рецензия към ФБР от страна на арбитър от съда за специфични разследващи средства, припомниха осведомителните организации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР