Министерството на правосъдието изразява своята решимост, че ще продължим работата

...
Министерството на правосъдието изразява своята решимост, че ще продължим работата
Коментари Харесай

Цачева за доклада на ЕК: Продължаваме работа по изпълнението на всички препоръки

Министерството на правораздаването показва своята решителност, че ще продължим работата си по осъществяване на всички рекомендации, тъй че хоризонтът да бъде реалност през идните месеци.

Това съобщи през днешния ден министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на брифинг в Министерски съвет. Думите ѝ са във връзка отчета на Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция.

Тя благодари на Европейска комисия за високата оценка.

„ Докладът е позитивен, справедлив, ясно акцентира постигнатите резултати.

Според Цачева Комисията показва, че напредъкът е забележителен. А 6 от индикаторите, измежду които независимостта на правосъдната система, се смятат за условно затворени. По останалите рекомендациите сме покрай осъществяване.

„ Дадена е извънредно висока оценка за напъните на държавното управление на цялостна правна рамка за корупцията по високите етажи на властта, както и за гладкото обединение на обособените структури в новата комисия “, изясни Цачева.

Според нея Европейска комисия прави оценка като обилни измененията в Наказателния кодекс, които имат за цел битка с проведената престъпност.

„ Напредъкът в тази област също е значителен. Положителна е оценката на прокуратурата за усъвършенстване на районните прокуратури “, уточни тя.

Министърът добави, че България прави оценка извънредно високо декларираното доверие.

„ Правителството декларира своята продължаваща решителност за консолидиране на напъните на постигнатите резултати “, счита Цачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР