Министерството на отбраната ще изпрати по молба на здравното министерство

...
Министерството на отбраната ще изпрати по молба на здравното министерство
Коментари Харесай

Прибират със самолет „Спартан“ наши ученици с COVID-19 от Испания

Министерството на защитата ще изпрати по молба на здравното министерство към Испания военнотранспортен аероплан " Спартан ". С него би трябвало да се върнат в България девет наши възпитаници, инфектирани с COVID-19.

Подготвя се документите за полета, който се чака да се реализира в сряда при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Учениците са обитавали в Испания и са се заразили с COVID-19 . В момента те са в Севиля, откъдето ще бъдат превозени в България с военния аероплан. В страната към този момент се е завърнала част от групата, която е дала позитивна проба за COVID-19, заяви регионалният шеф на Сливен Минчо Афузов.

Учениците са били в Севиля по стратегия " Еразъм ". На летището при връщането им към България няколко безсимптомни деца са дали позитивна проба за ковид . По информация на регионалния шеф, групата е трябвало да лети към България в събота. Те са били карантинирани до момента в който се уреди превозът, а останалите са се прибрали в страната с част от учителите си. Очаква се на следващия ден учениците, които са били карантинирани да се приберат дружно с останалите при тях учители.

" Има група деца от Професионалната гимназия по техника и технологии " Атанас Димитров " в Нова Загора, които са в Севиля по стратегия " Еразъм ", удостовери и кметът на Нова Загора Николай Грозев. Изпълняващият длъжността шеф на РУО - Сливен Боян Аксаков също заяви, че има група от региона в Севиля и че част от децата са дали позитивен резултат за ковид.

Информацията, че има български възпитаници, измежду които и заболели деца, които се прибират от Испания за България потвърдиха и от Министерството на образованието и науката.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР