Министерството на отбраната ще довърши два търга за продажба на

...
Министерството на отбраната ще довърши два търга за продажба на
Коментари Харесай

Защо военното министерство продава имоти на морето на ниски цени?

Министерството на защитата ще довърши два търга за продажба на парцели по морето, които другояче бе прекратило. Ведомството обаче е наказано за прекъсването на продажбите и в този момент е длъжно да довърши процедурата, освен това на цени от 2018 година, излиза наяве от две заповеди на Красимир Каракачанов, оповестени на уеб страницата на военното министерство, разкрива в. Сега.
Двата парцела са надлежно във Варна и Балчик. Във Варна МО продава 5898 кв. м. в местността " Акчелар ", покрай крайбрежието, с начална тръжна цена от 144 030 лева или 24 лева на кв. м. Незастроени имоти в региона се продават на 5-6 пъти по-високи цени. В Балчик министерството е пуснало за продажба парцел от 875 кв. м., застроени с една постройка със застроена повърхност от 567 кв. м. с начална тръжна цена 288 000 лева
От заповедите на Каракачанов излиза наяве, че двата търга в началото са били оповестени през септември, 2018 година, само че са прекъснати поради отсъствие на оповестената дата на двама от членовете на комисията. Търговете са почнали, подадени са заявки от участници.
Те обаче не са били отворени поради неявяване на членове на комисията - на съвещанието не са участвали нито главният правист, нито аварийният. Оказало се, че и двамата били в болничен отпуск. С този мотив заместник-министър на защитата е предложил търговете да се прекратят.
Неявяването на двама членове на комисията не е законово издържано съображение за преустановяване на търга . Законът разрешава търговете да се приключват при неспособност да бъдат завършени, само че излизането в болничен на членове на комисията не е непреодолимо събитие
След двете правосъдни решения Каракачанов сега е задължен да довърши двете продажби. От заповедта излиза наяве, че това ще се случи на цени от 2018 година.
Пазарните оценки на парцелите, както и данъчните оценки, по принцип не са безсрочни и следва да се възобновяват. При пазарните оценки срокът на годност е 6 месеца. Издадените до 30 юни данъчни оценки са годни до тази дата, а издадените след 30 юни - до края на съответната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР