Министерството на отбраната отвори ценовите оферти по търга за доставка

...
Министерството на отбраната отвори ценовите оферти по търга за доставка
Коментари Харесай

Новите 150 бойни машини за армията ще се плащат на вноски 10 години

Министерството на защитата отвори ценовите предложения по търга за доставка на 150 бронирани машини за българската войска. Това е втората стъпка преди дефинитивно да се реши, коя компания ще създаде бронираните машини за българската пехота.

Ресорният заместник-министър на защитата предвижда, че до началото на идната година ще има определен снабдител.

Снимка: btvnovinite.bg

Поръчката е на стойност 1 милиард 240 милиона без Данък добавена стойност, при условия парите да се изплащат на вноски от военно министерство в продължение на 10 години.

До втория стадий с оценка на ценовите предложения са позволени двама участници. Ще се водят договаряния за възстановяване на офертите и проби за техниката.

Снимка: btvnovinite.bg

Анатолий Величков зам.-министър на защитата показва, че даже и да има възможност нещо да се случи и да има рестарт като при самолетите, от МО са решени да проведат и втора част от процедурата и да я доведат до сполучлив край.

Единият вид, от който ще избира комисията, е машината на „ Дженерал Дайнамикс “ с купол от израелската компания „ Рафаел “. И машината, и купола са в серийно произвеждане за няколко страни по света.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Преди време направихме стратегия в Чехия през 2009 година и машините са там доста надеждни с оръжейните системи са в чудесно положение имаме план, който се осъществя за испанската войска и и в този момент е ред на България “, показва Изар Сахар – районен шеф на „ Рафаел “.

Другият участник в състезанието е машината на финландската компания „ Патрия “ с купол на израелската „ Елбит Системс “. Те подсигуряват, че 80% от продукта им може да бъде направен в България.

Снимка: btvnovinite.bg

Имаме разнообразни разновидности. Ще преговаряме, подготвени сме да доставим машините за 6 години и да разсрочим заплащането за 12 години, посочи Юси Ярвонен – президент на „ Патрия “.

Снимка: btvnovinite.bg

Правим потвърдени в бойни условия най-модерни системи. Ние сме подготвени за тестванията и чакаме решението, споделя и Уди Веред – президент на „ Елбит Системс “.

Условие в състезанието е всеки един от плановете да бъде придружен с индустриално съдействие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР