Министерството на отбраната не отчита опасност от използване на ядрено

...
Министерството на отбраната не отчита опасност от използване на ядрено
Коментари Харесай

МО не отчита опасност от използване на ядрено оръжие от страна на Русия

Министерството на защитата не регистрира заплаха от потребление на нуклеарно оръжия от Русия, съобщи служебният министър Димитър Стоянов.

Той сподели още, че не се водят диалози със съюзни страни за подкрепяне на България по защита на въздушното пространство на НАТО.

Страната ни е получила единствено една оферта за заместващи изтребители, която е била прекомерно скъпа и не е призната, сподели още Стоянов. Предстоят диалози с Франция, Швеция и Израел за самолети на лизинг. Работи се и по удължение на лелателния запас на МиГ - 29 като се водят се диалози с Полша и с още една съюзна страна.

Министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява, че България е закъсняла за вероятно подписване на по този начин наречените " триъгълни покупко-продажби " за даване на оръжия на Украйна, а това решение е трябвало да се вземе от постоянно държавно управление.

" При такива покупко-продажби няма действителна рационализация, а единствено съгласуемост. Даваме руско въоръжение и получаваме остаряло западно. Оттук и казуса с логистика и образование ", уточни Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР