Министерството на отбраната на Украйна предупреди за заплаха от удари

...
Министерството на отбраната на Украйна предупреди за заплаха от удари
Коментари Харесай

Киев бие тревога: В Черно море вече има 7 руски кораба с ракети Калибър, може да ударят навсякъде!

Министерството на защитата на Украйна предизвести за опасност от удари с крилати ракети от акваторията на Черно море по военни и цивилен обекти. Това съобщи представителят на министерството Александър Мотузяник, представен от агенцияа УНИАН.

" В акваторията на Черно море към днешния ден се намират седем съветски кораба, въоръжени с крилати ракети " Калибър ". Сумарният им залп може да бъде до 50 ракети ", означи той.

Според Мотузяник остава заплахата Русия да нанесе ракетни удари по Киев и покрайнините на столицата.

" Ние знаем за тактическите ракетни комплекси " Искандер ", ситуирани на територията на Беларус, знаем и за седем кораба, намиращи се в акваториите на Черно и Азовско море, въоръжени с крилати ракети " Калибър ", с които Русия може да нанася ракетни удари по цялата територия на Украйна ", изясни представителят.

Той добави, че нито една част от територията на Украйна не е застрахована от ракетни удари и прикани да не се подценяват предизвестията за въздушна паника.

Миналата седмица самият Мотузяник изясни, че на съветските кораби в Черно и Азовско море са останали едвам 22 ракети " Калибър ".

Междувременно вицепремиерът на Русия Юрий Борисов предизвести, че армията има задоволително високоточни ракети и муниции, с цел да извършва отговорностите си.

Това опонира на изказването на почитан представител на Пентагона от март, който съобщи, че Русия към този момент изчерпва високоточните си муниции.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР