Министерството на отбраната на САЩ разглежда искане на военните за

...
Министерството на отбраната на САЩ разглежда искане на военните за
Коментари Харесай

Американските военни в Близкия изток искат подкрепление от още 5000 войници

Министерството на защитата на Съединени американски щати преглежда искане на военните за изпращане на още 5000 бойци в Близкия изток поради растящото напрежение в връзките с Иран, съобщи Ройтерс, цитирайки двама американски чиновници, поискали анонимност.

Според тях настояването е направено от американското Централно командване, което дава отговор за военните интервенции в този район. Не било ясно обаче дали Пентагонът ще го утвърди.

Министерството постоянно получава, а и отклонява, претенции от командванията на бойни елементи, дислоцирани в разнообразни елементи на света, за спомагателни запаси, отбелязва Ройтерс.

Един от източниците пояснил, че желаният спомагателен контингент ще бъде " отбранителен по същността си ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Говорител на Пентагона отхвърли нощес да разяснява бъдещите проекти. " Наша дълготрайна политика е да не обсъждаме или да спекулираме за евентуалните си бъдещи проекти и по претенции за (повече) сили ", сподели говорителката на ведомството Ребека Ребарич, представена от Ройтерс.

Асошиейтед прес пък оповестява, като се базира също на американски представители, че Пентагонът даже правел проекти за изпращане на до 10 000 спомагателни военни в Близкия изток.

Не е ясно към този момент какво решение ще вземе американският президент. Тръмп неведнъж е казвал, че би трябвало да се понижи американското военно наличие в района, отбелязва АП.

Плановете се очаквало да бъдат показани на Белия дом тази заран локално време. Това ще стане в миг на засилващо се напрежение с Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР