Министерството на отбраната на САЩ подписа договор с няколко турски

...
Министерството на отбраната на САЩ подписа договор с няколко турски
Коментари Харесай

САЩ подписаха договор за строителство на допълнителна инфраструктура в базата „Инджирлик”

Министерството на защитата на Съединени американски щати подписа контракт с няколко турски компании за осъществяване на строителни работи в авиобазата „ Инджирлик” в провинция Адана, Турция до края на 2024 година и на обща стойност от 95 млн. $, предава TACC, като цитира пресслужбата на Пентагона.

" С осем турски строителни компании бяха подписани контракти на стойност 95 млн. $ за планиране и строителни работи по построяването на военна инфраструктура с общо предопределение в авиобазата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Турция. Работата ще завърши до 31 декември 2024 година ", се споделя в известието на Пентагона.
Ердоган заплаши да изгони американските военни от базата „ Инджирлик “ В провинция Адана в южна Турция базата се употребява от Военновъздушни сили на Съединени американски щати
В авиобазата в Инджирлик сега е ситуирана 39-та ескадрила от Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по-рано съобщи, че страната му може да затвори базата, в случай че Вашингтон в действителност наложи наказания против Анкара по отношение на придобиването на съветски системи за ракетна защита С-400.
След договорката с Москва за ЗРС C-400: Анкара твърди, че стратегически няма смяна Това провокира терзания във Вашингтон, че съветската система е несъвместима със системите на НАТО
Това не е първият път, когато Турция приказва за опцията за затваряне на авиобазата в Инджирлик за американските военни. Обикновено Анкара употребява такава изразителност след отправянето на разнообразни закани от страна на Вашингтон. Въпреки това до в този момент Турция не е предприемала съответни стъпки в тази посока.
Използвани са материали на " Фокус "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР