Министерството на отбраната на САЩ обяви, че няма нищо против

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви, че няма нищо против
Коментари Харесай

“Руските са по-силни”. В САЩ не искат да закриват небето над Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че няма нищо срещу доставката на изтребители Ф-16 на Украйна от други страни. Вярно, както прецизира източникът на “Политико ”в Пентагона, окончателното решение към момента не е взето. За проектите на съдружниците на Киев – в материала.

Четири ескадрили

Изпращането на самолети се вписва в тактиката на НАТО за последователно повишение на залозите в спора. За Вашингтон и Брюксел това е разумна стъпка след прехвърлянето на английските крилати ракети с огромен обхват “Сторм Шадоу ”.

Разговорите на тази тематика в последно време доста зачестиха на Запад. Съдейки по изявленията в медиите, решението към този момент е взето.

Наскоро Англия и Холандия се споразумяха да основат интернационална коалиция, чиято цел е да даде на ВСУ американски изтребители F-16. На Киев беше обещана всякаква помощ. Полша се включи непринудено в образованието на водачи. Но тя не искаше да се откаже от самолетите си.

Някои други европейски страни, по-специално Белгия, направиха същото. Междувременно апетитите на украинските управляващи не престават да порастват.

„ Необходими са общо 40 до 50 изтребителя Ф-16, с цел да се образуват три или четири ескадрили за отбрана на небето им ", сподели Юрий Сак, консултант на министъра на защитата на страната. „ Сега нямаме с какво да стопираме съветските самолети. Президентът Зеленски желае Ф-16. са стане един от акцентите на срещата на водачите на НАТО във Вилнюс през юли ”, добави той.

Киев съжалява, че европейските съдружници мълчат. И освен за американските изтребители, само че и за своите лични. Например Швеция, чиято “Грипен ” стана обект на интерес още преди ескалирането на спора. Този въпрос обаче сигурно ще бъде решен.

Антиреклама за военно-промишления комплекс

Не без причина ВСУ желаят Ф-16. Универсален и на ниска цена, това е най-масовият изтребител от четвърто потомство. От 1978 година са създадени повече от 4600 единици от разнообразни модификации. Те са на въоръжение в 25 страни и могат да употребяват съвсем цялата гама тактически авиационни оръжия на страните от НАТО.

По-голямата част от модела - 550 машини - са в самите Съединени американски щати. Турция има 250, Израел - 230, Египет - 209, Южна Корея - 150, Тайван - 140. Европейските съдружници нямат толкоз машини, избират личните си модели. Затова Киев разпорежда всички очаквания на Съединени американски щати.

" Самолетът е добър, към момента е много съвременен ", сподели Александър Михайлов, началник на Бюрото за военно-политически разбори. " И към момента се модернизира. Но в случай че това съоръжение попадне в украинското въздушно пространство, тогава ориста ще бъде същата като на трансферираните по-рано “Су ” " и " МиГ ", руско произвеждане. Просто ще ги унищожат. Съдейки по отчетите на Министерството на защитата, всеки ден смъкваме най-малко един или два самолета. "

Решителността на съдружниците може да бъде повлияна и от неотдавнашния случай в Киев: съветските Върховен касационен съд удариха системата за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ”. Това беше прието даже във Вашингтон.

А Ф-16 към момента не се е сблъсквал с съвременна система за Противовъздушна отбрана. Американците се притесняват, че пълнежът на сваления изтребител ще попадне " в неверните ръце ".

Без триумф

" Системите от фамилията С-300В работят в зоната за специфични интервенции, С-300В4 се показва доста добре в театъра на военните дейности. Както и системите със междинен обхват като Бук-М2, Бук-М3. С-400 също от време на време смъкват военни самолети ", продължава Михайлов.

Например, споделя специалистът, С-300В4 сложи международен връх за Противовъздушна отбрана, когато настигна изтребител на ВСУ на разстояние повече от 200 километра. Според него радарите на съветските комплекси виждат чудесно Ф-16.

И когато Ф-16 стартират да се развиват на украинска земя и за това стартират да приказват на оръжейните пазари, имиджът на американския военно-промишлен комплекс ще рухне “, заключва анализаторът.

Доставките на изтребители ще бъдат разисквани на срещата на върха на НАТО на 11-12 юли. Напълно допустимо е те да се лимитират единствено до обещания. Все по-вероятна е обаче среща на американски самолети с съветски в небето над Украйна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР