Министерството на отбраната на САЩ обяви, че е одобрило продажбата

...
Министерството на отбраната на САЩ обяви, че е одобрило продажбата
Коментари Харесай

САЩ продават на Германия хеликоптери за $ 8,5 млрд.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи, че е одобрило продажбата на 60 хеликоптера CH-47F Chinook и съпътстващо съоръжение на стойност 8,5 милиарда $ на немското държавно управление.

" Тази препоръчана продажба ще поддържа външната политика и националната сигурност на Съединените щати, като усъвършенства сигурността на съдружник на НАТО, който е значима мощ за политическата и икономическата непоклатимост в Европа ", се споделя в изказването на Пентагона.

Министерството удостовери, че основният реализатор на продажбата ще бъде Boeing Helicopter Company.

Chinook е главният теж котоварен хеликоптер на армията, който се употребява за превозване на войски и съоръжение и беше добре прочут по време на войните в Афганистан и Ирак. Chinook бяха вертолетите, употребявани за евакуация на личния състав на американското посолство от Судан през април.

Продажбата има за цел да увеличи военния потенциал на Германия в региона на тежкотоварните транспорти и да " възпре районните закани ", обявиха от министерството. Не се планува хеликоптерите да бъдат употребявани в Украйна .

Одобрението идва в миг, когато войната в Украйна продължава да натоварва военните ресурси на западните страни, само че не е директно обвързвано с спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР