Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността за допълнително изпращане

...
Министерството на отбраната на САЩ обмисля възможността за допълнително изпращане
Коментари Харесай

Пентагонът праща 7 000 войници в Близкия изток

Министерството на защитата на Съединени американски щати обмисля опцията за в допълнение изпращане на 4-7 хиляди бойци в Близкия изток, с цел да се опълчи на Иран в района. Това заяви в четвъртък Си Ен ен, базирайки се на източници от военните среди.

В сряда ръководителят на пресслужбата на Пентагона Алиса Фарах отхвърли информация на в. " Уолстрийт джърнъл ", който заяви с позоваване на американски чиновници, че администрацията на Вашингтон обмисля разширение на военното си наличие в Близкия изток посредством разполагане на 14 000 войски и десетки кораби за противопоставяне на Иран.

Според Си Ен Ен, преразпределянето на войски може да се дължи на нуждата от усилване на противовъздушната защита по отношение на увеличената опасност от дейностите на Техеран в района, в това число тези, свързани с доставката на ракети в Ирак. Отбелязва се, че сега в Пентагона се водят полемики за това какви тъкмо спомагателни военни качества са нужни в Близкия изток, както и за продължителността на контингента в района.

Отбелязва се, че Съединени американски щати могат да употребяват своите сухопътни, въздушни и военноморски сили, с цел да засилят наличието си. Възможно е на първия стадий 3-4 хиляди бойци да бъдат преразпределени.

Както в. " Ню Йорк таймс " заяви на 5 декември, американските чиновници считат, че Техеран скрито разполага балистични ракети с дребен обхват на деяние в Ирак, които биха могли да бъдат употребявани при положение на офанзива против Иран. В материала не е конкретизирано за кои типове оръжия става въпрос. Според изданието ракетите могат да се употребяват за нанасяне на удари по Израел или по места, където се намират американските военни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР