Министерството на отбраната на Обединеното кралство наскоро показа най-новото си

...
Министерството на отбраната на Обединеното кралство наскоро показа най-новото си
Коментари Харесай

Гледайте разсекретено видео на британското лазерно оръжие

Министерството на защитата на Обединеното кралство неотдавна сподели най-новото си лазерно оръжие с ориентирана сила (LDEW), известно като DragonFire.

На ракетния полигон на Министерство на защитата в Хебридските острови, изящен архипелаг край западния бряг на континентална Шотландия, DragonFire неотдавна беше употребявано за поразяване на въздушна цел. Точни детайлности за теста не бяха разкрити, само че той даде впечатляващи изображения на червен лъч, който поразява обект в нощното небе. 

Оръжието е извънредно точно и може да порази цел с размерите на монета от разстояние 1 километър (0,62 мили). Министерството на защитата резервира безмълвие по отношение на евентуалния му обсег, заявявайки, че информацията е класифицирана, само че твърди, че " това е оръжие с директна видимост и може да поразява всяка забележима цел ".

Въпреки че наподобява като нещо, излязло напряко от " Междузвездни войни ", лазерното оръжие има някои действителни преимущества пред стандартните муниции, с изключение на естетическата си стойност. Министерството на защитата и частната промишленост са вложили 100 млн. паунда в оръжейната система DragonFire, само че в дълготраен проект тя може да се окаже инвестиция, която да спести пари. 



Това е по този начин, тъй като ракетите, патроните и другите летящи способи за заличаване могат да костват доста пари. 

За да смъкват дрон, английските военни нормално употребяват ракети, които костват по 1 млн. паунда (1,28 млн. долара). DragonFire обаче може да реализира същите резултати за по-малко от 10 паунда (12,8 долара) на изстрел. Въпреки интензивната си сила, стрелбата с оръжието в продължение на 10 секунди коства почти толкоз, колкото взривяването на домакински отоплителен апарат в продължение на един час.

So now Invisible Space Laser Weapons Exist?
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР