Министерството на отбраната на Молдова заяви, че руските дронове, които

...
Министерството на отбраната на Молдова заяви, че руските дронове, които
Коментари Харесай

Молдова отрича руски дронове да са посетили нейна територия

Министерството на защитата на Молдова съобщи, че съветските дронове, които нападнаха Украйна в понеделник вечерта, не са прелетели през въздушното пространство на страната.

" Поради хипотетичния риск от навлизане на дрон във въздушното пространство на Република Молдова, ние ви осведомяваме, че нито един дрон, изстрелян от Руската федерация довечера, не е прелетял над въздушното пространство на Република Молдова ", споделя министерството в нарочна декларация.

По-рано Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили оповестиха, че дронове се движат от границата с Молдова в посока град Хмелницки.

" Украинската страна ни удостовери, че всички дронове, изстреляни над региона на Одеса, са били унищожени или прехванати от украинските системи за противовъздушна защита " , добави молдовското министерство на защитата.

На 11 февруари в Молдова до украинската граница бяха открити парчета от дрон вид " Шахед " , който евентуално е бил свален от украинската система за противовъздушна защита. Граничните управляващи оповестиха, че в бойната част от дрона е имало към 50 кг взривно вещество.
 Дронове летяха в Украйна от границата с Молдова
Дронове летяха в Украйна от границата с Молдова

Неизвестни безпилотни летателни апарати се появиха в украинското въздушно пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР