Министерството на отбраната на Израел съобщи, че днес в страната

...
Министерството на отбраната на Израел съобщи, че днес в страната
Коментари Харесай

Израел обяви, че е извършил успешен тест на модерна противоракетна система

Министерството на защитата на Израел заяви, че през днешния ден в страната е било осъществено сполучливо тестване на съвременна система за противоракетна защита против ракети с огромен обсег, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Бени Ганц сподели, че сполучливият експериментален полет на ракетата прехващач "Ароу-2 " (Стрела) е част от софтуерните старания на Израел, които подсигуряват, че той постоянно ще бъде с една стъпка пред враговете си. Пробното изстрелване е било осъществено през нощта в централен регион на Израел в съдействие с организацията за противоракетна защита на Съединени американски щати.

"Ароу-2 " е детайл от създадената от Израел многопластова конструкция за защита против изстрелвани от Газа и Ливан ракети с дребен и междинен обхват, както и против ракети с огромен обсег от Иран. Тя включва още системите "Железен купол ", "Прашката на Давид " и "Ароу-3 " с капацитет да предотвратяват закани, идващи отвън атмосферата.

Израел осуетил хакерска офанзива против отбранителната си промишленост

Миналата година Израел и Съединени американски щати сполучливо изпробваха "Ароу-3 " в Аляска. Тя е взаимна разработка на Израел и "Боинг ", придобила оперативна подготвеност през 2017 година "Ароу-2 " е на въоръжение по-отдавна и брани Израел от сирийски ракети. По думите на Моше Пател, началник на подразделението за противоракетна защита съм министерството, Иран е най-сериозната опасност за Израел, само че системите "Ароу " могат са се оправят и с ракетни офанзиви от Ирак, Сирия и другаде.

Израелската войска заяви, че през днешния ден е нанесла нови удари против обекти на "Хамас " по линията Газа в отговор на продължаващото изпращане на балони с експлозиви от Газа към територията на Израел. Според известието са били изумени комплекс на бойния флот на палестинската формация, както и нейна подземна инфраструктура и наблюдателни постове. няма данни за потърпевши от двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР