Министерството на отбраната на Азербайджан обяви днес, че от страна

...
Министерството на отбраната на Азербайджан обяви днес, че от страна
Коментари Харесай

Баку обвини Ереван в десетки нарушения на примирието за изминалото денонощие

Министерството на защитата на Азербайджан разгласи през днешния ден, че от страна на Армения за миналото денонощие са били осъществени 41 нарушавания на прекратяването на огъня по линията на прикосновение в Нагорни Карабах и по границата сред двете страни, съобщи ТАСС.Според отбранителното ведомство в Баку нарушаванията на арменската войска на разнообразни места по фронта са били с " едрокалибрени картечници и снайперски пушки ".

Напрежението сред Азербайджан и Армения се изостри на 12 юли, когато Баку съобщи, че арменската войска обстрелва с артилерия азерски позиции. От Ереван споделиха, че повода за ескалацията са опитите за атака от страна на съперника. От 17 юли ситуацията в конфликтните зони е спокойна, само че съвсем всеки ден има известия за пукотевица по границата и линията на прикосновение в Нагорни Карабах.

Конфликтът сред двете прилежащи страни стартира през февруари 1988 година, когато населяваната най-вече от арменци Накорнокарабахска самостоятелна област разгласи, че излиза от състава на Азербайджанската ССР. След война в интервала 1992-1994 година Баку изгуби надзор върху Нагорни Карабах и седем прилежащи региона. От 1992 година се водят договаряния за спокойно решение на спор

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР