Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република Северна Македония

...
Министерството на отбраната и въоръжените сили на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Република Северна Македония дари танкове на Украйна


Министерството на защитата и въоръжените сили на Република Северна Македония заяви, че страната е дарила на Украйна трето потомство танкове, съобщи МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6493
Без да посочи броя на дарените на Украйна танкове, министерството на защитата на Република Северна Македония уточни, че танковете са неконкурентни и несъвместими със стандартите на НАТО и ще би трябвало да бъдат употребявани спомагателни запаси в идния интервал за тяхното разрушение.

" Северна Македония към този момент подари военна техника за Украйна няколко пъти в сходство с техните претенции и потребности и в съгласуваност със съдружниците от НАТО ", съобщи министерството на защитата в Скопие.

" Република Северна Македония като надеждна членка на НАТО, в единодушие със съдружниците и сътрудниците, зачитайки териториалната целокупност, суверенитета и правото на самозащита на Украйна, като в същото време строго осъжда експанзията на Русия против Украйна, взе решение за изпращане на министерството на защитата на Украйна на несъмнено количество материални средства ", показаха от ведомството.

Сръбската телевизия РТС заяви, че ескорт от македонски танкове Т-72 е потеглил в четвъртък към Украйна. Става въпрос за танкове трето потомство от батальон, който скоро ще бъде разформирован. РТС отбелязва, че в арсенала на македонската войска има 31 танка от този вид. Те били дадени на управляващите в Скопие през 2000 година от Русия по време на протеста на албанците.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР