Министерството на образованието няма да предлага въвеждането на задължителни униформи

...
Министерството на образованието няма да предлага въвеждането на задължителни униформи
Коментари Харесай

МОН няма да предлага въвеждането на задължителни униформи във всички училища

Министерството на образованието няма да предлага въвеждането на наложителни униформи във всички учебни заведения. Това разяснява министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка появилото се неодобрение в бургаско учебно заведение по отношение на условието за облеклото на децата.

Министър Красимир Вълчев разяснява още, че униформите основават отношение и просвета към учебното заведение и понижават чувството за разграничение. Затова той прикани учениците да се преценяват с облеклото си, когато се намират на територията на просветителната институция.

Министърът разяснява още една настояща тематика. По думите му, в случай че се наложи някъде да бъдат освободени учители поради въвеждането на едносменен режим, тези учители и преподаватели предпочитано ще бъдат насочвани към други учебни заведения.

Той добави, че МОН понижава броя на паралелките в 1-ви и в 8-и клас, като посочи, че съвсем на всички места броят им ще понижава с една паралелка.

Министър Вълчев разяснява още и казуса, обвързван с инструмента за цифрова самокритика “селфи “. МОН изиска от Европейската комисия да направи редакция на анкетата към инструмента “селфи “.

Министър Вълчев посочи, че е получил удостоверение от еврокомисаря Тибор Наврачич, който го е уверил, че ще бъде открито техническо решение за анкетата, което по думите на Красимир Вълчев значи, че или отговорът на въпроса ще отпадне, който провокира остри полемики в обществото, или самият въпрос.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР