Министерството на образованието и науката подготвя Стратегия за висшето образование

...
Министерството на образованието и науката подготвя Стратегия за висшето образование
Коментари Харесай

МОН пише Стратегия за висшето образование

Министерството на образованието и науката приготвя Стратегия за висшето обучение след 2020 година С нея ведомството ще се опита да понижи неприсъствието на студентите в държавните университети, като най-вероятно ще прибегне и до въвеждането на сходно на дуалната форма образование в междинното обучение, изясни отрасловият министър Красимир Вълчев по време на кръгла маса " Висшето обучение в България - провокации и решения “, проведена от СУ „ Св. Климент Охридски “.
Ако желаеме да имаме по-качествено обучение и да придобият повече познания и умения, студентите би трябвало да са по-въвлечени в просветителния развой, обърна се министърът към младежите. Редовната форма на образование е най-високо финансирана, тя е и най-полезна. Осъзнавам, че немалка част от студентите не могат да съчетават ученето с работата, само че по тази причина има и други неприсъствени форми. Ние вършим инспекции в няколко висши учебни заведения, които демонстрират, че сред 15-20% е междинната посещаемост на лекциите в държавните университети, съобщи Вълчев, представен от БГНЕС.
Според него главните провокации пред висшето обучение е по какъв начин то да стане по-конкурентно на все по-глобализиращия се учебен пазар и акцентира, че с цел да се случи това е належащо да се прави повече просвета, да се влага в млади преподаватели и образованието да служи за развиването на обществото.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР