Министерството на образованието и науката (МОН) предлага задължителна детска градина

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага задължителна детска градина
Коментари Харесай

МОН: Всички деца на 4 години - на градина, безплатно

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага наложителна детска градина за децата, навършили 4-години. Обучението ще става в детските градини и ще се поема от страната. Предложението ще бъде импортирано през октомври, заяви по Нова телевизия зам.-министърът на образованието Петър Николов.

" Става въпрос децата на четири години да вървят наложително на детска градина, не на учебно заведение ", посочи той.

Целта е децата би трябвало да се социализират и да основат умения да поддържат връзка. " Освен това, в случай че системата би трябвало наложително да обхване тези деца, то градината ще е и безвъзмездна и ще има места за всички ", уточни Николов.

" Детската градина за 4-годишните деца би трябвало да стане наложителна. Няма да учат броене, няма да учат писане и ченгелчета. Идеята е да играят с други деца, да се социализират ". Става въпрос за детска градина, акцентира Николов.

Това значи, че тази детска градина ще стане безвъзмездна за тези деца, защото е наложителна. " Тоест новината можеше да бъде и " Правят детската градина безвъзмездна ", посочи Николов.

Дефицит тук-там в детските градини към момента има в два града - София и Варна. " До момента, в който се вкара смяната, в случай че нещата се движат хронологично, този проблем ще бъде решен ", уверен е зам.-министърът.

" Към момента, в който се вкара смяната, ще има места за всички деца. Няма по какъв начин да направиш нещо наложително и да не осигуриш места”, безапелационен е Николов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР