Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане

...
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане
Коментари Харесай

Вижте какъв график предлагат от МОН за следващата учебна година

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за публично разискване план на график на образователното време през идната образователна година.

Четири са плануваните ваканции. Планира се есенната да е от 1-ви до 3-ти ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни – от 21-ви декември 2019 година до 5-ти януари 2020 година в това число. Денят 5 февруари е неучебен, преди да стартира вторият период на 6-ти февруари. От 11-ти до 20-ти април ще е пролетната почивка за учениците от първи до единадесети клас, а от 16-ти до 20-ти април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

На 29-ти май би трябвало да завърши образователната година за децата от първи до трети клас, на 16-ти юни – за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30-ти юни да посещават учебно заведение учениците в паралелки в спортните учебни заведения, както и всички възпитаници от седми до 11 клас.

Държавните зрелостни изпити са планувани за 20 май 2020 година – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит. Предлага се на 9-ти юни 2020 година да се организира Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни.

За Външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27-ми и 29-ти май. То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите образователни стратегии по тези предмети разрешава оценка на функционалната просветеност на учениците посредством тези два предмета и по тази причина отпадат изпитите „ Човекът и природата “ и „ Човекът и общество “.

Успоредно са препоръчани за разискване и планове на графици на ученическите олимпиади, на националните надпревари, както и на надпреварите по специалности през идната образователна година.

Времето за разискване на препоръчаните от МОН разновидности е един месец от публикуването на формалната страница на министерството. Всички постъпили мнения ще бъдат прегледани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР