Министерството на младежта и спорта (ММС) няма информация да има

...
Министерството на младежта и спорта (ММС) няма информация да има
Коментари Харесай

Министерството на спорта: Не ни е известно тотото да преговаря официално с "Левски"

Министерството на младежта и спорта (ММС) няма информация да има публични договаряния за спонсорски контракт сред Българския състезателен тотализатор (БСТ) и " Левски ". Това оповестиха от министерството в отговор на въпрос на " Дневник ".

Преди седмица със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев беше заменено цялото управление на тотото. В управителния съвет влязоха и двама някогашни футболисти на " Левски " - Гошо Гинчев и Христо Йовов. Часове по-късно се появиха информации, че БСТ ще спонсорира " Левски ".

" На този стадий не ни е известно да са водени публични диалози за спонсорство сред управлението БСТ и управлението на ПФК " Левски ", дадоха отговор от министерството.

Изпълнителният шеф на сините Павел Колев също съобщи, че не е взел участие в договаряния с държавното сдружение. След отстраняването на " Лудогорец " и класирането за полуфиналите за Купата на България той уточни, че за клуба е значимо на каква стойност би било вероятно предложение от страна на тотото.



" Ако обстановката е такава, каквато е, би трябвало да се радваме на каквото и да е предложение. Но персоналното ми мнение е, че не би трябвало да се разделяме с рекламната повърхност на стадион " Георги Аспарухов " на каквато и да е цена ", сподели Колев.

В устройствения устав на БСТ е записано по какъв начин се разпределят приходите на сдружението. Според член 30 не по-малко от 50% от тях са за погашение на облаги, а не по-малко от 17% са за прехрана и развиване на БСТ. Останалите средства след заплащане на таксите и налозите се насочват за " потребностите на физическото образование и спорта и за поддържане, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване или основаване на нови спортни обекти и/или спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения ".

От министерството дадоха отговор пред " Дневник ", че не се приготвя смяна в устройствения устав, която да разреши на тотализатора да спонсорира спортни клубове.

За 2019 година от БСТ за спорт са отчислени към 30 милиона лв.. Сега обаче след измененията в закона тотото остава единствен състезател на пазара на моментни лотарийни игри. Кралев съобщи преди време, че чака това да докара до удвояване на парите за спорт, отделяни от тотото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР