Министерството на културата в Гърция нареди археологическите паметници в страната

...
Министерството на културата в Гърция нареди археологическите паметници в страната
Коментари Харесай

Гърция ограничава в жегите достъпа до открити туристически обекти

Министерството на културата в Гърция подреди археологическите монументи в страната да бъдат затваряни в най-горещите часове от денонощието, съобщи БНР.

В часовете, когато температурите в южната ни съседка минават 39-40 градуса, археологическите монументи и обекти ще бъдат затваряни за гости, макар че туристите не пропущат да посетят културните забележителности и в най-големите жеги.

Наредбата не включва музеите и обектите, които са климатизирани и се намират в закрити пространства. Забраната ще важи от 13 до 17 часа.

Туристическите организации и хотелите в страната към този момент са предизвестени за възбраната.

Заради високите температури в Гърция и зародилите пожари локалните управляващи безусловно са забранили и паленето на огън в горите. Глобата а това възлиза на няколко хиляди евро.

Припомняме, към този момент трети ден мощен горски пожар обгръща остров Закинтос. Димът от бедствието доближи и обитаемоте региони. Заради огнената буря и изменчивия вятър на острова е затворена част от пътната мрежа. От пожарната в Гърция успокояват, че няма заплаха за жителите на острова и туристите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР