Министерството на културата ще организира среща за решаване на проблема

...
Министерството на културата ще организира среща за решаване на проблема
Коментари Харесай

Министерството на културата обмисля промяна във финансирането на читалищата

Министерството на културата ще провежда среща за решение на казуса с активността и финансирането на читалищата. Това разгласи в Сливен министърът на културата Боил Банов, заяви БНР.
Читалищата са недоволни от текстове в Закона за ограниченията против изпиране на пари, които ги задължават да се записват като търговски сдружения.
Министър Банов даде обещание, че по противоречивия проблем ще се търси уравновесено решение, в това число в диалога ще бъдат включени и специалисти по тематиката.
" Не мога сега да кажа, това е нормативна база. Пак споделям, ще организираме при нас срещи и то в околните дни. Ще търсим решение ".
Банов разяснява още и несъстоялия се през днешния ден митинг на читалищата пред Министерство на културата.
" Моят консултант беседва, взе информация. Ние ги поканихме на среща. Разумно е да се реши, да се обмисли. Ще викнем и от финансите хора.
Ще намерим уравновесено решение. Няма неща, които да не могат да се решат, стига в тях в действителност да съществува здрава логичност ".
Министъра на културата посети Котел, а по-късно Сливен, където се включи в деянията по случай майските празници на културата „ Сливенски огньове “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР