Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма Помощ за

...
Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма Помощ за
Коментари Харесай

Министерството на културата обяви конкурсна сесия по програма "Помощ за книгата" за 2024 г.

Министерството на културата разгласи конкурсна сесия по стратегия " Помощ за книгата ” за 2024 година По сесията ще бъдат финансирани креативен планове в региона на книгоиздаването в следните посоки: " Българска и преводна художествена литература " ; " Българска и преводна хуманитаристика " ; " Литература за деца и юноши " и " Културно завещание и модерна просвета ".
 
Право да аплайват в конкурсната сесия за финансово подкрепяне имат издателства и други юридически лица, вписани в Регистъра на културните организации по Закона за протекция и развиване на културата, в Регистъра на националните читалища и читалищни сдружения по Закона за националните читалища и в Регистъра на публичните библиотеки по Закона за публичните библиотеки.
 
 Книги Книги Източник: Pixy
Общата сума на конкурсната сесия е в размер на 400 000 лева, а размерът на финансовата поддръжка за един план е до 7 000 (седем хиляди) лв..
 
Нямат право да аплайват културни институти и организации, които не са изпълнили изискванията по други контракти с Министерството на културата.
 
Необходимите документи за присъединяване в състезанието са формуляри за кандидатстване по пример, както и Правилата, са оповестени на уеб страницата на Министерството на културата.
 
Проектите се подават на адреса на Министерството на културата:  София 1040, бул. " Александър Стамболийски " № 17, а крайният период е 10 май в това число.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР