Министерството на културата на Гърция да може да глобява с

...
Министерството на културата на Гърция да може да глобява с
Коментари Харесай

Проектозакон: 20 000 евро глоба за заведения, ако от тонколоните не се лее гръцко

Министерството на културата на Гърция да може да глобява с до 20 хиляди евро притежатели на заведения, в случай че не пускат 45% гръцка музика. Това гласи законопроект, импортиран от министъра на културата Лина Мендони, оповестява БНР.

Той планува квотата от 45% гръцка музика да важи в озвучаването на заведения и публични места като летища, гари, молове.

Пред медиите министър Мендони съобщи, че задачата е " запазване и поощряване на нематериалното културно завещание ". С въвеждането на музикална квота се цели отбрана и разпространяване на гръцкия език.

Предвижда се също гръцките аудиовизуални и кинематографични филми, финансирани от страната, да включват не по-малко от 70% гръцка музика.

Общогръцката федерация на хотелиерите реагира с остро изказване, че тази политика връща страната доста години обратно и употребява тоталитарни способи. Хотелиерите са в подготвеност да се извърнат към Европейския съд, разяснява БНР.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР