Министерството на икономиката на Испания разреши сливането между Unicaja Banco

...
Министерството на икономиката на Испания разреши сливането между Unicaja Banco
Коментари Харесай

Създадоха още един банков гигант в Испания

Министерството на стопанската система на Испания позволи сливането сред Unicaja Banco и Liberbank след утвърждението на Националната комисия за пазара на скъпи бумаги. Плановете са то да завърши преди края на юли.

Обединяването ще постави началото на петата по величина испанска банка с активи от 110 милиарда евро. То бе утвърдено от Общите събрания на двете банки още на 31 март, само че се чакаше и единодушието на надзорния орган, което се получи на 29 юни с изискването да се обърне внимание на високата централизация на банкови клонове в провинция Касерес.

Централата на новата банка евентуално ще продължи да бъде в Малага, с банкови клонове в 80% от страната и над 4,5 милиона клиенти.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Въпреки че никой не знае какво ще съставлява светът след к...

Двете банки обмисляха сливането си още от 2018 година, на идната се отхвърлиха, само че възобновиха договарянията през ноември 2020 година, откакто Covid пандемията извади на напред във времето потребността от доходност. Unicaja Banco има към 6200 чиновници и над 1000 офиса, а Liberbank – 3700 чиновници и близо 580 клона.

Това е следващото обединение в испанския банков бранш по-късно сред CaixaBank и Bankia. Тогава те. От финансовата рецесия през 2008 година до момента банковият бранш в Испания загуби 40% от работните си места поради сливания, въвеждане на онлайн услуги и Covid пандемията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР