Министерството на икономиката и БТПП задълбочават партньорството при разкриване на

...
Министерството на икономиката и БТПП задълбочават партньорството при разкриване на
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и БТПП ще си партнират за търговски представителства в чужбина

Министерството на стопанската система и БТПП задълбочават партньорството при откриване на търговски представителства зад граница Министерството на стопанската система и Българската комерсиално промишлена палата ще си партнират на правилото на публично-частното партньорство при изпращане на търговски аташета на България зад граница. За това се договориха заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и ръководителят на палатата Цветан Симеонов.

Двамата се сплотиха към мнението, че в редица страни и райони има необработен търговски и капиталов капацитет заради липса или непълен запас на Службите по търговско-икономически въпроси, по отношение на размера на съответния пазар. В тази връзка двете институции ще обменят информация и ще набележат стъпки за построяването на обща мрежа на задгранични представители. Целта е да се усъвършенства ресурса и да се реализират още по-сериозни резултати.

Александър Манолев и Цветан Симеонов разискаха и подготовката на българското присъединяване в бизнес форума в границите на Инициативата „ Три морета “, който ще се организира на 17–18 септември в гр. Букурещ. Симеонов акцентира, че се чака интензивно наличие на български компании, представители на Регионални търговско-промишлени покои от страната и редица институции. БТПП е отправила покана и към Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия и към партньорски организации на Палатата да предложат участници ( линк към регистрация ).

Бяха разисквани и потребностите на българския бизнес от квалифицирана работна ръка в избрани браншове, като за решаването на този въпрос не се изключва и импорт на специалисти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР