Министерството на финансите на САЩ обяви днес, че налага санкции

...
Министерството на финансите на САЩ обяви днес, че налага санкции
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на военни от Мианма

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че постанова наказания против четирима командири от армията и граничната полиция на Мианма и на бойците в две военни подразделения. Мотивът за мярката е "участие в етническо пречистване " на мюсюлманското малцинство рохинга и други нарушавания на човешките права, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ДПА.

Министерството разясни, че тези наказания ще послужат като "предупреждение " към силите за сигурност в Мианма, че "трябва неотложно да прекратят сходно държание и да почитат и защищават човешките права на всички етнически и религиозни групи " в страната. Сред глобените е Аун Киау Зау, пълководец на Бюрото за специфични интервенции номер 3, за чиито подчинени се счита, че са виновни за гибелта на хиляди хора и за прогонването на стотици хиляди вън от страната. Санкционирани са групово 33-а и 99-а леки пехотни дивизии от въоръжените сили на Мианма.

През юни т.г. обстоен отчет на Ройтерс потвърди ролята на тези две дивизии в интервенцията против рохингите. Обявената през днешния ден мярка е според така наречен Закон Магнитски, който разрешава на изпълнителната власт на Съединени американски щати да глоби извършители на правата на индивида в чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР