Министерството на финансите на Руската федерация предлага да се определят

...
Министерството на финансите на Руската федерация предлага да се определят
Коментари Харесай

Русия ще въвежда минимална цена на дребно за целия алкохол

Министерството на финансите на Руската федерация предлага да се дефинират минимални цени на дребно за всеки тип алкохол в страната, написа вестник. В момента наложителна минимална цена на дребно е въведена единствено за спиртните питиета с над 28 градуса алкохолно наличие и за пенливите виновност.

Но както написа изданието, с цел да стане това, е належащо да поправя съглашението за съглашението за Евроазийския стопански съюз (ЕАЭС).

Министерството на финансите ще прегледа въпроса за определяне на минимални цени на дребно за всевъзможни алкохолни питиета по рекомендация на Съвета на федерацията.

Александър Коробутов, заместник-директор на департамента по митническата политика и регулирането на алкохолния пазар на министерството, означи, че в този момент " документът е направен, текат съвещания с Федералната антимонополна работа ".

Тези промени плануват даване на правото на членовете на EAЭС да дефинират минимални цени на дребно за всички типове алкохол и етилов алкохол.

Освен това в комисията постъпват оферти и начинания за по-широки благоприятни условия за контролиране на цените на алкохолния пазар.
 Какъв алкохол избраха руснаците по време на карантината?
Какъв алкохол избраха руснаците по време на карантината?

In vino veritas: мощният алкохол отстъпва в интерес на бирата и виното

Съюзът на пивоварите разгласи поддръжката си за това предложение, тъй като съгласно тях измененията ще оказват помощ за възстановяване на конкуренцията в сектора.

Участниците на пазара считат, че минималните цени на дребно би трябвало да бъдат обвързани с цената на бутилка вино. Това ще помогне да се обезвреждат производителите, които вършат дъмпинг на пазара: те оферират питиета с несъответстващо качество и нереално ниски цени.

Що се отнася до транснационалните корпорации, те не поддържаха концепцията.

Според Ораз Дурдиев, шеф по правни въпроси и корпоративни връзки в AB InBev Efes, това ще докара до пагубни последствия както за купувачите, по този начин и за добросъвестните производители заради увеличение на регулаторната тежест.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР