``Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които

...
``Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, които
Коментари Харесай

ИТН: Министерство на финансите е блокирало пари на руското посолство

``Министерството на финансите е спряло парите на съветското посолство, които са си техни. Блокирани са тук в България``, съобщи зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на брифинг в Народно събрание.

" Само че да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всевъзможни граници на нелепостта ", заяви Йорданов и добави, че Русия и България към момента нямат скъсани дипломатически връзки, които да доведат до взимането на сходни решения.

Засега Министерството на финансите не е удостоверило новината пред " Сега ".

Напрежението сред Русия и България се задълбочи предходната седмица, когато от страната бяха изгонени 70 съветски дипломати по съмнения в шпионаж. Това провокира гнева на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която заплаши Русия да скъса дипломатически връзки с България. Тя даде ултиматум, че в случай че до 1 юли дипломатите не бъдат върнати на работа, посолството на Русия в България ще бъде затворено. Премиерът в оставка Кирил Петков отхвърли опасността на Митрофанова, а съветските дипломати напуснаха страната ни в неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР