Министерството на финансите е поискало всички институции на държавна издръжка

...
Министерството на финансите е поискало всички институции на държавна издръжка
Коментари Харесай

Министерството на финансите иска свиване на разходи от институциите

Министерството на финансите е поискало всички институции на държавна прехрана да преразгледат разноските си, разгласи служебният министър Асен Василев. Той удостовери, че министерството е почнало бюджетната процедура за следващата година, защото към този момент са настъпили периодите за това.

Според министерството може да бъде обезпечен запас, по тази причина ведомствата с прехвърляния от бюджета изготвят бърз обзор на харчовете си „ с индикативна цел - понижаване на разноските за държавен личен състав и прехрана от 10% ".

„ Което в допълнение би свило разходната част на бюджета и би освободило място за спомагателни вложения, за спомагателни обществени разноски, за спомагателни прехвърляния, в случай че това е належащо ", сподели Асен Василев.

Приходите в обновения бюджет са планувани консервативно, разгласи още министърът на финансите по време на взаимното съвещание на бюджетната, здравната и обществената комисии в Народното събрание.

Проектът на служебния кабинет планува 1,6 милиарда лв. да бъдат събрани в допълнение.

На въпрос дали предлаганото нарастване на пенсиите е обезпечено с запас и по какъв начин ще се отрази на бюджета следващата година, Василев отговори, че цената на тази промяна е в допълнение 1,8 милиарда лв..

„ До момента, тази година, единствено за Covid ограничения, избори, обществени ограничения, които са главно този разход, сме похарчили 2 милиарда и 300 милиона и ще похарчим още, в случай че мине актуализацията, от порядъка на милиард и 300 милиона. На този декор милиард и 800 милиона могат умерено да бъдат всмукани от бюджета за година ", сподели той.

Василев изрази убеденост, че в идващите години няма да има толкоз огромни разноски за Covid ограничения, както и за избори, тъй че ще може да се работи за стесняване на недостига.

Въпреки че следващата година и 2023 година страната ни има огромни погашения по външни заеми, това няма да бъде проблем, сподели още Василев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР