Министерството на европредседателството ще работи до приключване на трио-председателството в

...
Министерството на европредседателството ще работи до приключване на трио-председателството в
Коментари Харесай

Борисов обясни: Лиляна Павлова е министър до края на годината

Министерството на европредседателството ще работи до привършване на трио-председателството в края на тази година и по-късно ще бъде закрито. Функционалните отговорности на министерството завършват с формалното привършване на триото председателство. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на Антон Кутев от Българска социалистическа партия за това какви са функционалностите на Лиляна Павлова и на това министерство след края на председателството ни и за какво изобщо е било основано такова, откакто няма сходна процедура в множеството страни от Европа.

"В Европа има разнообразни модели и като първо председателство то беше значимо, а не бяхме уверени, че имаме задоволително административен и управнически опит да го проведем. Страната ви се показа като заслужен сътрудник.Вече има отправена покана към България да показа опита си с Румъния, Финландия и Хърватия, които ще поемат председателството след Австрия. А страната ни е в непрекъсната връзка с Австрия, като след края ще бъде изработен взаимен доклад ", изясни Борисов.

Той изясни, че Лиляна Павлова дава отговор и за цялостна съгласуваност на държавната политика по европейските въпроси.

Преди да влезе в залата Борисов разяснява пред публицисти и ситуацията в Русе.

"Взели сме всички ограничения против ескалация на напрежение в Русе. Продължава засиленото полицейско наличие в два квартала в града. В тях е обитавал Северин Красимиров, който бе задържан в Германия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова. Всеки ден има закононарушения, които правят и българи, и роми ", уточни министър председателят и сподели, че не е обезпокоен от ескалация на напрежение в Русе.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР