Министерството на енергетиката очаква становище от РИОСВ-Пловдив за нова Оценка

...
Министерството на енергетиката очаква становище от РИОСВ-Пловдив за нова Оценка
Коментари Харесай

В министерството на енергетиката обсъдиха казуса с кариерите в Белащица

Министерството на енергетиката чака мнение от РИОСВ-Пловдив за нова Оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) във връзка с настояванията за удължение на изтеклите концесионни контракти за кариерите в Белащица.

Становището ще бъде част от аргументацията на енергийното министерство по отношение на целенасоченост и правомерност на бъдещо решение дали договорите могат и би трябвало да бъдат удължени.

Продължава процедурата, стартирана от администрацията на община Родопи, за отделяне на санитарно-охранителна зона и планът ще бъде подаден в “Басейнова дирекция ”.

Това стана ясно по време на извършената работна среща в Министерството на енергетиката, инициирана от Областната администрация на Пловдив област. Участие взеха регионалният шеф Йордан Иванов, заместител регионалният шеф Лъчезар Бакърджиев, основният специалист по водите на Областната администрация Митко Стойчев, кметовете на община Родопи Павел Михайлов и на село Белащица Костадин Николов, жители от Инициативния комитет за Белащица.

От Министерството на енергетиката в лицето на зам.-министър Пламен Данаилов и специалисти изслушаха причините на жителите от Белащица и представители на локалната власт против възобновяването на изтеклите концесионни контракти. Споделени бяха причините срещу продължаването на рандеман на инертни материали от кариерите поради проблемите с чистотата на въздуха в района, шума, разширяващото се жилищно строителство и издевателството над локалните поданици поради активността.

Бяха изложени и проблемите, и вероятните дейности на институциите оттук насетне по проблема.

Областната администрация на Пловдив област ще продължи да взе участие и да обезпечава съгласуваност в работата на държавните институции на районно равнище, от които зависи развръзката във връзка с концесионните контракти, да води преписка с централната власт, да следи развиването и да осведоми заинтригуваните страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР