Министерството информира, че около 40 точки за мониторинг на повърхностните

...
Министерството информира, че около 40 точки за мониторинг на повърхностните
Коментари Харесай

Екологична катастрофа във водите от взрива на язовира "Нова Каховка"

Министерството осведоми, че към 40 точки за мониторинг на повърхностните води са ситуирани в зоната на наводнението, като включват както речни корита, по този начин и морския бряг в областите Одеса, Николаев и Херсон.

Според изказването, най-опасните субстанции, открити във водата, включват салмонела, ротавирус, яйца на червеи и E. coli. Тези индикатори доста надвишават откритите хигиенични и санитарни правила, изключително във водоемите на Херсон, Одеса и Николаев.

Министерството предизвестява, че Одеса е под най-голяма заплаха сега и приканва локалните поданици да се въздържат от плуване и лов на риба във водите на Одеса, Николаев и Херсон.

Изявленията на управляващите в Украйна провокират съществени опасения в разгара на летния сезон у нас. Водата около Черноморието е подложена на непрекъснат мониторинг от управляващите, като се следи цялата линия. Най-сериозно внимание се обръща на северната част, защото е най-близко до зоната на замърсяване в Украйна.

Изготвят се и компютърни модели, които да симулират предвиждането на придвижването на водите. В проучванията вземат участие по родното Черноморие вземат участие няколко институции, като за благополучие все още няма открито замърсяване и съгласно направените модели не се чака да има такова в обозримо бъдеще.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР