Министерство на здравеопазването в Русия отказа да одобри клинично изпитване

...
Министерство на здравеопазването в Русия отказа да одобри клинично изпитване
Коментари Харесай

Русия отказа да одобри комбинирането на „АстраЗенека“ и „Спутник V“

Министерство на опазването на здравето в Русия отхвърли да утвърди клинично изпитване за съчетание на имунизациите против Covid-19 на британско-шведската компания " АстраЗенека " и на съветската " Спутник V ", целящо да оцени сигурността и имунологичната мощ при слагането по една доза и от двете ваксини, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Отворени сме за съдействие, защото сме уверени в преимуществата на хетерогенната тактика за стимулиране и нейното значение в битката против пандемията ", съобщи макар решението представителят на съветския офис на " АстраЗенека ", който беше посочен като един от спонсорите на плана.

Предвиждало се е изследването да включва две групи доброволци, една от които първо ще получи версията на коронавирусната ваксина на " АстраЗенека " и по-късно 29 дни по-късно да получи като втора доза имунизацията " Сутник V ". При втората група пък трябваше да бъде направено същото, само че в противоположен ред. Експериментът трябваше да се организира в Беларус и 6 клинични центъра в Русия.

Подобни изпитвания са утвърдени в Азербайджан, Обединените арабски емирства и Беларус, съобщи Ирина Панарина, общоприет шеф на " АстраЗенека " Русия и Евразия.

Тя също показа, че " АстраЗенека " приготвя отговор на въпроси, повдигнати от съветското здравно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР