Министерство на здравеопазването с уточнения за определяне на размера на

...
Министерство на здравеопазването с уточнения за определяне на размера на
Коментари Харесай

Здравното министерство уточни при какви условия медиците ще получават допълнителните 1000 лв.

Министерство на опазването на здравето с разяснения за установяване на размера на сумите за спомагателни хонорари за реализирани резултати за работещите в Центрове за незабавна здравна помощ (ЦСМП) по време на оповестеното изключително състояние поради постъпили запитвания от чиновници на ЦСМП по отношение на разпоредбите за установяване на размер на сумите, заплащани от Министерството на здравеопазването.

Право на спомагателни хонорари имат медицински и немедицински личен състав, които през месеца са имали директен допир до пациент с потвърден COVID-19, т.е за съответния месец попадат в обсега на осъществяване на активност при неподходящи условия.

Ако съответно лице - здравно или немедицинско/служител през избран месец не е имал допир до потвърден с COVID-19 пациент, то той не попада за съответния месец в разпределението на средства за в допълнение заплащане.

Самият размер на спомагателното заплащане е до 1000 лева чисто при цялостен отработен месец, или сума - пропорционална на отработеното от лицето време през месеца – не времето в директен допир до пациент с потвърден COVID-19, а действително отработено за месеца време.
 Лекарският съюз: 53% от медиците са имунизирани Лекарският съюз: 53% от медиците са имунизирани
Българският лекарски съюз (БЛС) опроверга съветника на здравния министър Мира Кожухарова, която през вчерашния ден (27 юли) съобщи, че делът на вакси...

От министерството дават и образец:

 След приключване на календарен месец е видно кои екипи/лица – медицински или немедицински, са осъществявали действия в директен допир до пациент с COVID-19, това автоматизирано им дава право на в допълнение заплащане за работа при неподходящи условия. Ако приемем условно месец с 20 работни дни по 7-часово дежурство, то при 140 отработени часа – цялостен месец, се дължат на лицето 1000 лева

Ако даден екип/ лице – здравно или немедицинско, директно осъществявало действия с пациент с COVID-19 през месеца, е имал 4 наряди по 7 часа, то за отработените 28 часа ще получи приспадащата се част от 1000 лева, което в тази ситуация е 1/5 или 200 лв., без значение от опцията единствено в едно от четирите си наряди да е имало контакт с пациент с COVID-19.

Размерът на възнаграждението не зависи от часовете, през които лицето е осъществявало незабавна помощ на пациент с COVID-19, а от всички отработени часове през месеца, прецизират от ведомството.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР