Министерство на здравеопазването няма да се превръща в търговски дистрибутор

...
Министерство на здравеопазването няма да се превръща в търговски дистрибутор
Коментари Харесай

Здравният министър: Ще обясним на хората, че ваксината е пътят към спасението и прегръдките


Министерство на здравеопазването няма да се трансформира в търговски дистрибутор на ваксини, нито ще организира акция да убеждава жителите за тъкмо избран артикул. Напротив, ние ще разбираем на жителите, че имунизирането е пътят към спасението и пътят към прегръдките, в случай че щете. Ваксините ще ни дадат това избавление от Коронавирус, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов от трибуната на Народно събрание. Той взе участие в парламентарния надзор и отговори на въпрос на депутатите от Българска социалистическа партия за имунизационната акция, обвързвана с ковид.

Министърът бе безапелационен, че осведомителната акция е значима част от Националния проект за имунизиране. Веднага след приемането на проекта освен стартира действителната подготовка по събиране на данни за подлежащите лица по първа фаза от проекта, а по едно и също време се работи по останалите взаимносвързани елементи: доставка, систематизиране, предпазване и логистика на имунизациите, мониторинг на имунизационното покритие и други, изясни проф. Ангелов.

Продължава записването на искащите да се имунизират в първата фаза - медицински личен състав на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински експерти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти и помощник-фармацевти и различен спомагателен личен състав. По данни на РЗИ към 10 декември 2020 те съставляват 33.09 % от всички професионални посоки, включени в тази целева група, изясни здравният министър.

Подготвят се основни послания до разнообразни групи от обществото за разяснение на изгодите от имунизирането, добави още министърът на опазването на здравето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР